keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Tanjan 9v synttärit ja isäni62v synttärit

 TANJAN KORTTI
 UKIN KORTTI

 KUORRUTETTA VAILLE VALMIS,TÄSSÄ JÄNNITTI ;)

 KUIN PALA SAIPPUAA,AJATTELIN SITÄ KATSELLESSA :)
 ONNISTUNUT KAULINTA JA KOKO KAKUN PÄÄLLE
 TÄSSÄ KOHTAA SE EI VIELÄ NÄYTTÄNYT NÄTILTÄ :)
 NYT SE OLI JO NÄTTI JA JÄNNITYS LAUKESI :)))))
 KULLANUPPUJENI KAKKU VALMIINA!

 TONY,TANJA,ISÄNI JA PIPSAKIN ONNITTELEE :)
 ISÄLLE/UKILLE ANNETTIIN KARKKIA, KOSKA SIITÄ SE TYKKÄÄ :))))

 IHANAN KORTIN TEKIVÄT LASTENLAPSET UKILLE MUISTOKSI!


 LAHJOJEN AVAILUA :)
 SELVITIMME MYÖS KUINKA KORTTI OLI TEHTY :)



 
TANJA JA MINÄ, TANJA ON MINUN PIENI ENKELI :)

 TULEVA SÄHKÖMIEHEMME :)
 PIPSA HERKISTYI MYÖS OMILLEEN :))
Tänä vuonna isäni ja siskoni tytär Tanja viettivät syntymäpäivät samaan aikaan, onhan molemmat syntyneet 28.10!Aikamoinen lahja on Tanja isälleni, jolla on siis 2 tyttöä lastenlapsina ja 3 poikaa lastenlapsina. Kaikkihan alkavatkin T-kirjaimella, kuten aikoinaan nauraen Misan kanssa sovimme. Tosin Tanja ja Taija menevät sekaisin aina välillä, mutta niin menevät Tony,Tomi ja Timikin, varsinkin kun olemme samassa porukassa :). Isälleni kaikki lastenlapset ovat todella tärkeitä, hän on aina pitänyt kovasti lapsista. Sovimme Pekan kanssa, että vietämme päivät heillä, sinne on isäkin helppo viedä. Lupasin viedä täytekakun mennessäni, koska syöjiä riittää ja isäni rakastaa makeaa, eikä oikeastaan voi käsittää miksi suolainen purtava on edes kahvipöytään pitänyt keksiä :). Tanjan toiveena oli saada jotain turkoosia, sinistä ja lilaa ja niinpä me taijan kanssa metsästimme toiveita, milloin seppälästä tai kappaAhlista tai tietysti h/m:ltä ja löysimme vielä turkoosiin sopivan pannan ja rannerenkaita, mutta Tanja ranne on niin hurjan pieni, että korujen täytyy antaa odottaa, kunnes ranne paksunee (TANJA:SYÖ PALJON:)! ). Isälleni annoin kultaisen ristin, jonka hän oli ostanut äidilleni vuonna 1975. Minusta koru kuuluu isälleni ja hymyillen hän sen otti vastaan :). Taijalta tuli 2 dvd-leffaa, joista isäni pitää todella paljon. Me haimme isäni jussin kanssa ja Taija tuli minun autolla. Täytekakkua mietin jonkin verran. Teki mieli tehdä ihan perinteinen ja toisaalta halusin kokeilla uudesta kakkukirjasta; Juhlaleivonnaiset jotain erikoisempaa. Tuon kirjan on kirjoittanut Ulla Svensk ja se on täynnä toistaan kauniimpia kakkuja ja leivoksia. Olen jo kauan halunnut kokeilla esim, sokerimassan käyttöä, marsipaania ym, mutta vasta kun ostin tämän kirjan, iski innnostus oikein tosissaan. Ja omassa porukassa on turvallista kokeilla mitä vaan, kun kuulee rehellisen palautteen heti ;). Tällä kertaa valitsin RAKKAUSKAKUN, koska paikalla oli niin moni ketä oikeasti rakastan ja heistä kaikista välitän todella paljon. Kaikki he ovat minulle tärkeitä ja haluan myös viettää aikaa läheisteni kanssa. Jännitin kakun tekoa todella paljon, koska mietin että mitäs sitten vien jos kakku ei onnistu??? Mu, rohkeasti esiliina päälle, ja aineet kasaan ja kohta kohdalta etenemään ja kyllä siitä tuli kakku, ja kyllä se onnistui ensikertalaiseksi todella hyvin! Kun Niinan kanssa paikan päällä juttelin (Niina Kourula)sanoi hän tehneensä jo kauan sokerimassapäällysteisiä kakkuja! Nauroin sanoen että kunpa olisin tiennyt, niin olisin varmasti soittanut ja kysynyt meneekö tämä kohta nyt varmasti näin ym :). On mukava vaihtaa tarinoita asiasta jonkun kanssa joka on jo sitä ehtinyt kokeilemaan! Minulta nyt vaan on nämä päällysmassat päässeet jäämään väliin, vaikka mitä olenkin ehtinyt leipomaan elämässäni, mutta nyt aion niitä opetella myös jatkossa. Taijan kanssa metsästimme kaupasta sokerikuorrutemassaa,ja tajusimme kuinka mieletön määrä on elintarvikevärejäkin kauppojen hyllyllä,wau.
TÄSSÄ KAKUN OHJE,
pohja:
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 3/4dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
täyte 1 :
2dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
130g valkosuklaata
täyte 2 :
2dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
130g tummaa suklaata
lisäksi:
noin 250g vadelmamarmeladia
kostutus:
n.2dl 10% sokerivettä
kuorrutus:
noin 1 dl kermavaahtoa
noin 500g sokerikuorrutetta tai marsipaania
koristelu:
marsipaani- tai suklaakoristeita ym.

OHJE.
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhesiivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon (käytin puuhaarukkaa).Kaada massa voideltuun sydämen muotoiseenreunavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-40min. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täyte sulattamalla suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon,sekoita suklaa täytteeseen.Valmista toinen täyte samalla tavalla. Kostuta alin pohja sokerivedellä ja levitä sen päälle puolet marmeladista. Levitä ensimmäinen täyte pohjan päälle ja nosta toinen kakkupohja päälle.Kostuta se,levitä pinnalle loput marmeladista ja täytä väli toisella täytteellä. Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi ja kostuta se. Levitä kakun pintaan ohuesti kermavaahtoa, on helpompi laittaa kuorrute päälle sitten. Kauli kuorrute (alle reippaasti perunajauhoja tai tarttuu kiinni) ja nosta se kakun päälle,leikkaa ylimääräiset pois. Koristele kakku haluamallasi tavalla, sydämillä ym, mutta minä ostin suklaanumeroita ja -kirjaimia, koska tein kakun 2:lle rakkaalle ihmiselle :). Ohjeessa neuvottiin että lisää kaulimalla olisi voinut painaa sydämiä muoteilla kakun pintaan, mutta päädyin silti numeroihin ja kirjaimiin :). Jännitin niin paljon tuossa massantekovaiheessa että käteni tärisivät, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Kakkua tein niin että perjantaina paistoin pohjan ja lauantaina täytin ja sunnuntaina koristelin, ja hieno tuli, vaikka itse sanonkin :).
 Syntymäpäivät olivat mukava päivä ja paljon naurua ja ihmettelyä ja valokuvaamista ja mukavaa yhdessä oloa,rennosti ilman kiirettä. Pipsa, Pekan ja lasten koira, ihastui Taijaan täydellisesti, koskaan en ole sen olleen niin kiinni kenessäkään kuin se oli Taijassa, se jopa istui syliin ja heitti itsensä selälleen samalla tavalla kuin minun 2 kissaani toisinaan :). Se seurasi Taijan jokaista askelta ja laittoi päätä syliin ja me voitiin vain ihmetellä mitä sen päässä liikkui,aivan ihana koirimus :). Isä viihtyi todella hyvin ja kun palautimme häntä Leporantaan, sanoi hän päivän olleen todella mukava :). Suuri kiitos Taijalle, Tonylle,Jennalle ja pikkuTanjalle kun autoitte järjestämään mukavan sunnuntaipäivän myös isälle/ukille :)

Tein myös Tanjalle ja ukille kortit. Lähes samanlaiset. Tällä kertaa halusin kokeilla askartelurautalankaan helmien pujottelua ja siitä muotoilua ja sen asettmmista kartongille. En voi sanoa että oli ihan helppo juttu, mutta nyt sen osaan. Taijan korttiinhan tein sen ensimmäistä kertaa, ja se tuli siihen lahjapaketin narun muodossa. Tässä ukin ja Tanjan kortissa mun piti saada aikaan sydän ja keksiä kuinka sen saan kiinni kun pelkkä liima ei auttanut :). Ohje minulla oli siihen lahjanaruun paketissa, mutta ei sydämeen. Sovellusta ja miettimistä ja paljon miettimistä ja vähän kokeilua ja sitten se selvisi kuinka sellainen sydän saadaan aikaan,muotoillaan ja laitetaan askarrellessa kartonkiin kiinni, kortit onnistuivat hyvin.Ja ne ovat kauniita. Aikaa korteissa kyllä meni. Se perjantai-ilta meni tehdessä tanjan korttia ja lauantai-iltana tein isälle kortin. Nyt kuitenkin tiedän kuinka noita tehdään. Yhdessä viikonlopussa voi oppia uutta ja kivaa ja ehtii tehdä melkoisen paljon kaikkea kivaa :)

1 kommentti:

  1. Ihana postaus...mutta jotenkin tulin surulliselle mielelle...ihana että olet olemassa ja jaksat helliä isääsi ja muita läheisiäsi. On onni omistaa tuollainen lähi ihminen kuin sinä.

    VastaaPoista