keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

rooma

Matkat ovat aina ihania,kestää ne sitten viikonlopun tai viikon tai kuukauden! Näkemisen nälkä on kuitenkin niin kova,etten aina tarbitse sitä "pitkää lomaa",riittää kun pääsee täältä lepuuttamaan silmiä toisenlaiseen ympäristöön ja nauttimaan toisenlaisesta ohjelmasta. Tänä talvena sellainen "pitkä loma" jäi väliin, koska koko alkuvuosi meni muuttaessa,remontoidessa ja sisustaessa uutta kotia. Mutta syntymäpäivieni lähestyessä alkoi Jussi kysellä että millaiseen lomaan ehtisimme vielä lähteä, ja tulimme siihen tulokseen, että pidennetty vkl on kiva ja hyvä vaihtoehto ja paikaksi valitsimme Rooman.
Lensimme ensimmäistä kertaa Norvegianin koneella, ja täytyy kyllä sanoa että yllätyin positiivisesti. Kalusto on uutta,penkit  mukavan pehmeitä,henkilökunta kiireestä huolimatta hymyilevää ja iloista ja palvelualtista. Lennolla maksoi jopa kuulokkeet, mutta, miten paljon rahaa käyttää koneessa, on sitten valintojen tekemistä :).
Jussi oli varannut netin kautta tavoilleen uskollisena hotellin, minulle täysi yllätys, ja se oli lähellä metroa ja julkista liikennettä, joiden olemme huomanneen toimivan paljon paremmin kuin uskoimmekaan! Aluksi halusimme uteliaisuuttamme vain niitä testata, mutta niistä on tullut mielenkiintoisia kokemuksia eri maissa ja hyvin ne ainakin euroopassa toimivat, en välttämättä intiassa menisi bussiin ;)!!!! Ehkä Piaserkku ja hänen miehensä voisivat tästä kertoa jotain ;).
Roomassa on tajuton määrä ihmisiä,turisteja oli kuin muurahaisia keossa! Kevät on siellä niin paljon pidemmällä, ja meillä lämpötila oli siellä jopa 20 astetta, mutta tuulen osuessa kohdalle, tuntui jopa viileältä. Illan pimetessä olikin jo viileää,mutta ei lunta enää, ja onhan 20 paljon enemmän kuin +5! Onneksi Taija jäi hoitamaan kisujani, saatoin turvallisin ja luottavaisin mielin lähteä matkaan.
Ja kun kerran Italiassa oltiin, söimme myös paljon italialaista ruokaa,pizzaa,pastaa,lasagnea,erilaisia salaatteja,leipiä,juustoa ja yhtään pettymystä ei tullut eteen. Ei maailalla kyllä tule nälkä eikä jano :)!
Näimme Colosseumin, Vatikaaninjonka sisään emme kuitenkaan menneet (yli 1 km jono) mutta seikkailimme sen ulkopuolella, näimme paljon kaivauksia ja kyllä siinä päivien edetessä meni tavallisen tallaajan pää pyörälle kaikesta historiasta. Tuli jotenkin niin PIENI olo, kunkävi paikoissa joissa on ollut elämää jo yli 2000v sitten ja vielä ne on pystyssä siellä täällä. Koko ajan he kaivavat lisää,selvittävät historiaa lisää ja entisöivät paikkoja todella upeasti! Colosseum pisti minut kuitenkinhiljaiseksi, mykistyin suorastaan ihmetellessä sitä paikkaa ja ympäristöä. Kiertoajelun teemme yleensä siksi, että saadaan kylästä käsitys kooltaan ja nähdään jotain missä ehkä haluaisi ehtiä käymään. siinä voi samalla kuunnella paljon historiasta ym. kaupunkiin liittyvää. Mielettömän hieno kaupunki ja ihmiset ovat ystävällisiä, mutta siistiä italiassa ei taida olla missään, koska Napolikin oli ja Palermo todella likaisia kaupunkeja, mutta NIIN ihania! Täälläkin ajavat autoja kuin päättömät kanat , mutta jalankulkijoita väistetään joka paikassa, ja heillä on etuoikeus ylittää katu, jos ei ole valoja. Tuossa taas meillä suomalaisilla olisi paljon oppimista.Mutta kaikenkaikkiaan jäi mukava fiilis näistä syntymäpäivistäni, jotka jatkuvat tänä tulevana vkl ja vietimme niitä jo muutaman henkilön kanssa hiukan ennakkoon ( Tony ja Jenna kiitos siitä ) Oli myös jännä nähdä appelsiini- ja sitruunapuita kasvamassa kaduilla ! Onnistunut reissuja siitä mieletön kiitos omalle kullalle,Jussille, joka toeteutti pienimmätkin haaveeni ja toiveeni koko lomamme aikana :)!

 ilmakuvat on aina hienoja!
 VATIKAANIN YMPÄRILLÄ OLEVAT PILARIT
 VATIKAANI SISÄPUOLELTA
 HALLINTORAKENNUS
 RUOKATUNNILLA ;))

 KESKELLÄ KYLÄÄ OLEVA KESKENERÄINEN KAIVAUSTYÖMAA!
 PIAZZA NAVONA
 PIAZZA NAVONA,NÄITÄ RIITTÄÄ JA NE ON HIENOJA!
 COLOSSEUM ENNEN ROOMAN PALOA,EHJÄNÄ!
 COLOSSEUM, LÄPILEIKKAUS,HIENOSTI TEHTY!
 COLOSSEUM
 COLOSSEUM
 COLOSSEUM ULKOPUOLELTA
 JÄÄTELÖANNOS :)
 KIRKOT ON ILMAISIA, MUTTA SYTYTIN KYNTTILÄT SINNE, SE MAKSOI MUT RAHAT MENI KIRKON TUKEMISEEN

 JÄÄNNÖKSIÄ ROOMALAISTEN AJOILTA,ENNEN PALOA!
 COLOSSEUM ILLALLA, OLI PAKKO PALATA, JOTTA SAI ILTAKUVAT!
 VATIKAANI SISÄLTÄ
 AITO ROOMALAINEN VANHA KUJA ;)
 COLOSSEUMIN SIVULTA
 KIERTOAJELULTA


  NÄMÄ N. 200 PORRASTA NOUSIMME JOTTA PÄÄSIMME KIRKKOON JA TAKAS !! huh!KANNATTI KIIVETÄ, NÄKYMÄKIN OLI JO HUIKEA TÄNNE PÄIN !

4 kommenttia:

  1. Kiitos mukavasta Roomaan tutustumis kuvasarjasta. Varmaan ihana kaupunki.

    VastaaPoista
  2. on todella ihana ja on pakko mennä uudestaan, jotta saa nähtyä ne paikat joita vielä haluaa nähdä . :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä sun täytyy ne bussit testata Intiassa, suosittelen! Terkuin Pia-serkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmmmm.mulla on kyllä jonkinverran itsesuojeluvaistoo..... ja jatkossakin haluaisin nähdä maailmaa....intia ja bussit..... tota,hiukka arveluttaa, varsinkin kun et kertonut niistä mitään.. :))))

      Poista