torstai 7. heinäkuuta 2011

Maalattujen luolien maa

Vuosia sitten päätin, että välillä on vain ostettava tai lainastosta lainattava rohkeasti uusi kirja, tuntemattomalta kirjailijalta. Kun ostin kirjakerhon kautta kirjan Luolakarhun klaani, en osannut aavistaa kuinka suuri lukunautinto voi olla. Ihastuni kirjaan välittömästi ja päätin, että haluan koko sarjan. Jouduin odottamaan pitkään,että kirjailija kirjoitti toisen jakson jatkoksi ja kun se tuli ja sain sen käsiini, tiesin, että haluan kaikki tulevatkin kirjat, kunnes tarina on valmis. Nyt minulla on kirjoja 6 kpl, sain viimeisimmän kirjan Taijalta äitienpäivälahjaksi, ja se olisi nyt viikonloppuna tarkoitus aloittaa lukemaan. Tämä on muistaakseni päätösjakso Aylan tarinalle. Kaiken kaikkiaan kirjoja on Aylan tarinaan ilmestynyt 6 ja kaikissa on ainakin 800 sivua! Olen lukenut kaikki aiemmat kahdesti, ja ne vain paranee luettaessa.
Jean M. Untinen-Auel on amerikansuomalainen kirjailija, tutkija. Hänen eläytyvä ja elämyksellinen Maan lapset romaanisarja kertoo ihmiskunnan aamuhämärästä, Cro-magnon-ihmisten ja neandertalinihmisten kulttuurien kuvitteellisesta kohtaamisesta n.35000-25000v. ennen nykyisen ajanlaskumme alkua.
Aylasta,jääkauden pelottomasta tyttärestä, kertovia romaaneja on myyty maailmalla tähän mennessä huikeat 30 miljoonaa kpl!!!!!!
Tarina on minusta uskomattoman uskottavasti kirjoitettu, ja on todella mielenkiintoista lukea kuinka ennen aikaa on ihmiset selvinneet,metsästäneet,kuivattaneet,peseytyneet,asuneet,synnyttäneet,kärsineet ym. Kirja valottaa loistavasti myös kirjailijan työtä, koska näihin kirjoihin on pitänyt tehdä valtava tutkimustyö ja omakohtainen kokemus, jotta voit kirjoittaa esim. kylmässä peseytymisestä ja jalan ja hevosten kanssa matkustamisesta. Välimatkat ovat olleet valtavia. Kun Ayla ja Jondalar lähtivät vaeltamaan yhdessä, perhe oli varma etteivät he ole enää elossakaan, kun he palaavat takaisin, jos palaavat koskaan, sekin piti ottaa huomioon! Meidän elämä on nykyään niin paljon, uskomattoman paljon helpompaa, ruoatkin haemme vain kaupasta valmiissa muodossa ja pesulle menemme vaikka ulkona olisi -30 pakkasta. Kirjasarja todella on herättänyt ajatuksia ja saanut miettimään ihmiskuntaa toisessa valossa. Mutta jo tuolloin on ollut rotusyrjintää ja erilaisuutta on pidetty jopa paholaisen tekosina! tietyt asiat eivät sitten ole muuttuneet juuri yhtään verrattuna nykymaailmaan.

1 kommentti:

  1. Nuorena poikana tuli luettua paljon mutta nyt on kulunut jo vuosia siitä kun viimeksi kirjankannen avasin.

    Huono näkö, lukiessa nopeasti väsyvät silmät.
    Tuntuu että pitäis olla joka toinen kuukausi uusimassa silmälaseja.

    VastaaPoista